Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

                                           3η Δεκεμβρίου 2011 –
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου 2011, που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους προγραμμάτισε την επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ’ τάξης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άργους.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την 5-12-2011. Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι της Στ’ τάξης Κανέλλος Νικήτας και Μαρία Παπαμιχαήλ καθώς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ιωάννη Μακρή και τη Γραμματέα Ειρήνη Λιακοπούλου Ρέντα.
Ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Άργους κ. Ιωάννης Πασπαλιάρης, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Άργους μας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό. Στο αμφιθέατρο του κτιριακού συγκροτήματος έγινε παρουσίαση βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων με θέμα την αποδοχή των αναπήρων στην κοινωνία και ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των μαθητών μας. Στη συνέχεια οι μαθητές μας ήλθαν σ’ επαφή με τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου στο χώρο του προαυλίου, έπαιξαν μαζί τους και τέλος περιηγήθηκαν στους χώρους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου όπου και διαπιστώθηκε το τεράστιο έργο που επιτελείται.
Ο Σύλλογός μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημοσίως τον Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους, κ. Ιωάννη Πασπαλιάρη, και το διδακτικό – επιστημονικό προσωπικό για το έργο που επιτελούν και τα μηνύματα αισιοδοξίας και αγάπης για τη ζωή και το συνάνθρωπό μας, ασχέτως της όποιας ιδιαιτερότητάς του, που μας μετέδωσαν.
Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε δύο από τα μαγνητοσκοπημένα μηνύματα που ευγενικά μας παραχώρησε ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους και αφορούν στο θέμα της αποδοχής και μεταχείρισης των ατόμων με αναπηρία. 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΤΗΝ 5-12-2011 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου